Széchenyi 2020

Intézményünk a TÁMOP 3.1.4.C „Innovatív iskolák” 2. ütem pályázat keretében elnyert támogatásból 10 506 503 Ft valósította meg az alábbi programokat:

Alsó tagozatos tanulóink 2015. június 2-án angol nyelvi vetélkedőn vettek részt. A délután során angol nyelvű országok ételeit, zászlóit, valamint ismert személyeket ismerhettek meg.

2015. június 4-én az iskola tanulói és pedagógusai Kisbajomba látogattak el egy gyalogtúra alkalmával. A megérkezés után a gyerekeknek lehetőségük volt a szabadban különféle játékokat játszani, zsugorfóliából nyakláncot készíteni, a helyi skanzent meglátogatni, valamint egy sorversenyen részt venni. A gyalogtúra zárása pedig egy finom ebéddel történt, amelynek az elkészítésében a tanulók és a tanárok is részt vettek.

Az iskola 3. és 4. osztályos tanulói 2015. szeptember 8-11-ig Somogyszobon a Vackor Vendégházban erdei iskolában és táborban tartózkodtak. A változatos programokat a Mocz Erdészet, a Vilma ház, a Kaszói kisvasút, a Lábodi vidrapark biztosította. A gyerekek nagyon sok ismeretet gyűjtöttek az erdő élővilágáról, az erdő védelméről, sok új élménnyel gazdagodtak.

Kollégáink közül négyen tanfolyamokon vettek részt, amelyen új ismereteket szerezhettek a környezettudatos magatartás erősítésével és a szenvedélybetegségek kezelésével kapcsolatban. A továbbképzéseik tapasztalatát műhelymunka keretében osztották meg velünk.

Iskolánk tanulói szakértők segítségével konfliktuskezelő tréningen vettek rész, valamint áldozatsegítő, agresszió kezelő előadássorozaton bővíthették tudásukat.

Az intézményben megrendezésre került a Zöld hét elnevezésű projekt 2015. október 7-14-ig.Ennek a témahétnek a célja a környezettudatos magatartás kialakítása, erősítése volt. A tanulók nap mint nap különböző programokon vettek részt, megkóstolhatták a különféle gabonapelyheket és aszal gyümölcsöket, valamint megnéztek egy kisfilmet az újrahasznosításról, mellyel kapcsolatban játékos feladatokat oldottak meg. A projekt második napján a Mintagyerek zenekar gondoskodott a jókedvről. Tanulságos szövegeikkel élményszerző módon segítették a rendezvény célját. A mozgásos délután keretében a tanulóknak lehetőségük volt a testmozgásra is. Itt is az újrahasznosítható anyagok játszották a főszerepet. Az iskola összes tanulója csapatokba szerveződve totókat töltött ki különböző témákban. A kreatív délután alkalmával újrahasznosítható anyagokból játékokat, díszeket készíthettek a gyerekek. A projekt egy kiállítással zárult, ahol minden osztály megmutathatta, hogy mit tud létrehozni közösen újrahasznosítható anyagokból. A gyerekek és a felnőttek is nagyon jól érezték magukat a programokon és kíváncsian várták az újabb feladatokat.

A projekt utolsó rendezvénye a 6.-7. osztályosoknak szervezett angol nyelvi vetélkedő volt. a gyerekek lelkesen készültek a megmérettetésre, szívesen oldották meg az érdekes, változatos feladatokat.

Az elnyert támogatásból iskolánknak lehetősége nyílt arra, hogy a programokhoz szükségek eszközöket, anyagokat is beszerezze, valamint a programok finanszírozására is fedezet állt a rendelkezésünkre. Intézményünk pedagógusainak elhatározása volt, hogy a programokat a lehetőségekhez képest önerővel oldjuk meg, kevés külső programszervezővel, kreatív ötletekkel. Sikerült a gyerekeknek színvonalas, élményt adó programokat biztosítanunk.

A pályázat keretében megvalósításra került közösségünk régi célja: infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZAiskolánknak színvonalas, modern honlapja lett, mely nagyban segíti intézményünk népszerűsítését, a tágabb környezetünk is információhoz juthat iskolánkban folyó munkánkról, rendezvényekről, eredményeinkről.